Månedens menu


Månedens menu i oktober

Månedens menu i april

Forret – Vouvray sec. 2023 fra Brisebarre

Chenin Blanc druen når den er allerbedst. Dyrket på den, for Loire dalen, så karakteristiske jordbund af leret kalksten. Druer presses blødt og gærer og lagres udelukkende på ståltanke. Vinen opleves rig og frugtrig, med noter af honning, selvom den er tør. En god balance mellem kraft og sødme. En god lang og frisk eftersmag. En spændende vin der kun produceres 10.000 fl. af om året.


Hovedret –  Elixir Rouge, Bruno Andreu 202

Blanding af 80% Syrah/20% Grenache fra Languedoc. Druerne håndplukkes fra de sydvendte skråninger nær Middelhavet. Efter endt vinificering lagres den 12 måneder på ege fade. Kraftfuld og aromatisk med masser af frugt, lakrids og kakao. Blød, fin og velafbalanceret, med et touch af timian. En elegant og samtidig kraftig vin med modenhed og dybde.


Dessert - Eiswein, Schmitt Söhne 2020

Vinen er produceret i Rheinhessen, Tyskland og fremstillet ved den klassiske Eiswein metode, hvor druerne høstes mens de stadig er frosne på vinstokken, så det meste af vandet forbliver som is og kun den meget koncentrerede sukkerrige saft presses ud. Vinen har stærke aromaer af tropisk frugt, æble, pære og modne abrikoser, karamel og kandiseret frugt. En fyldig koncentreret og rig oplevelse. En vin der gør indtryk.

Den Gyldne Okse logo